cidaily

  • ۰
  • ۰

پرتودهی مواد غذایی اشعه دادن 18 ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 20

پرتودهی مواد غذایی (اشعه دادن)

تحقیقات در زمینه استفاده از اشعه یونیزه بلافاصله بعد از جنگ جهانی دوم آغاز گردید در آن زمان تصور می شد که اشعه می تواند تکنیک بسیار مناسبی برای حفاظت از مواد غذایی باشد. متاسفانه امیدها به طور کامل برآورده نگردید و امروه تعداد محدودی از فرآورده های غذایی وجود دارند که برای افزایش عمر نگهداریشان، از اشعه استفاده می شود. از جمله اشکالاتی که این روش دارد آن است که بعضی از محصولات که در معرض تابش اشعه قرار می گیرند نوعی طعم نامطبوع پیدا می کنند. این طعم عموماً نامطلوب بوده و برای مصرف کنندگان غیر قابل قبول است.

برخی از جنبه های فناوری اشعه دهی مواد غذایی

اشعه دهی مواد غذایی نوعی روش فیزیکی برای فرآوری محسوب می شود که شامل قراردادن ماده غذایی بسته بندی شده در برابر اشعه های گاما، اشعه X و الکترون می باشد.

منابع اشعه

مواد غذایی معمولاً با اشعة گاما و از طریق یک منبع رادیوایزوتوپ، الکترون ها و یا اشعه X تولید شده از طریق یک شتاب دهندة الکترونی اشعه دهی می شوند. منابع مشابهی برای سترون کردن ادوات مصرفی پزشکی با اشعه استفاده می شوند. بیش از 170 ابزار اشعه دهی تجاری در سراسر جهان برای اشعه دهی لوازم پزشکی به کار می روند. حدود یک سوم از این تجهیزات به صورت چند منظوره عمل می کنند و بدین ترتیب می توان محصولات غذایی را نیز فرآوری نمود. اگرچه، برای تولید اشعه های یونیزة مختلف باید از ابزار متفاوتی استفاده کرد، اما تغییرات شیمیایی که در اثر تشعشعات یونیزة مختلف ایجاد می شوند یکسان هستند. تنها اختلاف عملی مربوط به قدرت نفوذ آن ها، مقدار و تراکم ماده غذایی قابل فرآوری با اشعه می باشد. رادیوایزوتوپی که در اغلب طریق اشعه دهی کبالت طبیعی (59) در کانادا تولید می گردد. سزیم 137 حاصل از سوخت های هسته ای مصرف شده را می توان جانشین منبع رادیوایزوتوپ نمود. البته، در حال حاضر مصرف گسترده ای ندارد. جنبه های اقتصادی فرآوری با اشعة گاما قابل رقابت با سایر روش های فرآوری مواد غذایی می باشند.

شتاب دهنده های تجاری الکترون، پرتوهای الکترونی را با سطح انرژی مورد قبول قوانین اشعه دهی مواد غذایی تولید می کنند. البته الکترون ها به طور عمقی در مواد اشعه داده شده نفوذ نمی کنند. پرتوهای الکترونی در فلزات سنگین توقف کرده و اشعة X تولید می نمایند. این اشعه نفوذپذیری زیادی دارد، اما قسمت عمدة انرژی پرتو به صورت گرما در فلز از بین می رود. برای تجهیزات تجاری با ظرفیت بالا کل سرمایه لازم و هزینه هر یک از قسمت ها تقریباً برای پرتودهی های الکترونی و کبالت 60 یکسان است.

شتاب دهنده های اکترونی معمولاً برای اشعه دهی لایه های نسبتاً نازک مواد استفاده می شوند. جهت کنترل کیفیت ترجیحاً تابش الکترون را از یک طرف انجام می دهند زیرا هنگامی که به محصول تنها از یک طرف اشعه داده می شود برای آشکار سازی که در پشت محصول قرار دارد امکان کنترل مداوم و اطمینان از نفوذ پرتو به داخل محصول فراهم می گردد. حداکثر ضخامت محصولی با چگالی واحد نظیر آب باید 3/3 سانتی متر باشد (20) . حداکثر انرژی الکترون ها و تشعشعات X در اشعه دهی مواد غذایی باید به ترتیب 10 و 5 میلی الکترون ولت باشد تا واکنش های هسته ای را در محصولات اشعه داده شده محدود کند، زیرا این واکنش ها سبب رادیواکتیوشدن ماده غذایی می شوند. میانگین انرژی اشعة گامای کبالت60، 25/1 میلی الکترون ولت می باشد که پایین تر از حد تعیین شده است. پژوهش ها نشان می دهد که رادیواکتیویته ایجاد شده در این سطوح انرژی از رادیواکتیویته طبیعی مواد غذایی که به سبب 40K و 14C ایجاد می شوند کمتر است. علاوه بر آن، فعالیت ایجاد شده در طی 24 ساعت اولیه پس از اشعه دهی با فاکتور تجزیه بین 20-10 به سرعت از بین می رود. رادیواکتیویته طبیعی در طول زمان نگهداری مواد غذایی چندان کاهش نمی یابد (9). اگر ضخامت محصول کم و ظرفیت ورودی آن زیاد باشد تجهیزات پرتوهای الکترونی مزایای اقتصادی بیشتری نسبت به اشعه دهی با کبالت 60 خواهند داشت. همچنین، منبع اشعه X را می توان هنگامی که مورد استفاده نیست خاموش نمود، اما منبع کبالت 60 را حتی هنگامی که مورد استفاده قرار نمی گیرد باید همچنان روشن نگاه داشت تا خود از بین برود. اندازه منبع با دوز اشعه دهی و سرعت ورودی افزایش پیدا می کند و از رابطة ذیل به دست می آید (20) .

در این رابطه S اندازه منبع (kw)، X سرعت ورودی (Kg/h)، D شدت دوز (KGy) و F جزئی از انرژی اشعه است که معمولاً به طور مؤثری جذب می شود. میزان F به طرح هندسی دستگاه پرتویابی، شکل محصول و چگالی آن بستگی دارد. ارزش F در اغلب موارد برای شتاب دهندة الکترونی، کبالت 60 یا تجهیزات اشعة X به ترتیب 40/0 ، 25/0 و 05/0 می باشد(20). اندازة منابع کبالت 60 معمولاً برحسب کوری یا بکورل (Bq) اندازه گیری می شود:

مطالعات تطبیقی در مورد اثرات تشعشعات گاما و پرتوهای الکترونی، برای طراحی واحدهای اشعه دهی و ایجاد شرایط اشعه دهی مواد غذایی بسیار مهم هستند. بر پایة نتایج مطالعات بی شماری که در









سایر محصولات :
پرتودهی مواد غذایی اشعه دادن 18 ص

پرتودهی مواد غذایی اشعه...

دانلود کارآموزی عمران..

دانلود کارآموزی عمران.....

پایان نامه مهندسی شیمی گاز 26ص

پایان نامه مهندسی شیمی گاز...

پایه‌ریزی مقررات پایشی در ccps 7ص

پایه‌ریزی مقررات پایشی در ccps...

دانلود کار آموزی برق الکترونیک انتقال و توزیع برق شرکت توزیع برق گچساران ..

دانلود کار آموزی برق...

پالایش نفت

پالایش نفت...

پاستوریزه سازی 8 ص

پاستوریزه سازی 8 ص...

پارانشیم پهن برگان

پارانشیم پهن برگان...

دانلود کارآموزی عمران..

دانلود کارآموزی عمران.....

تاثیر آلودگی بر گیاهان

تاثیر آلودگی بر...

تاثیر آلودگی بر گیاها1

تاثیر آلودگی بر گیاها1...

دانلود کار ورزی در کشت و صنعت کارون شوشتر..

دانلود کار ورزی در...

تاثیر آموزش مهارتهای زندگی بر سلامت روان

تاثیر آموزش مهارتهای زندگی...

تابع

تابع...

دانلود کارآموزی عمران، راه سازی ..

دانلود کارآموزی عمران، راه سازی...

تأثیر روش تدریس در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان در درس ریاضی

تأثیر روش تدریس در پیشرفت تحصیلی ...

تأثیر انجماد بر کیفیت مواد غذایی

تأثیر انجماد بر کیفیت مواد غذایی...

دانلود گزارش کارآموزی شرکت سنگ راه خوی احداث راه های روستایی منطقه قطور..

دانلود گزارش کارآموزی شرکت سنگ راه...

تآثیر سردخانه بر روی مواد غدایی

تآثیر سردخانه بر...

بیوشیمی

بیوشیمی...

دانلود طرح مقدماتی کارخانه تولید طناب نایلونی..

دانلود طرح مقدماتی...

بیمهرگان

بیمهرگان...

بیماریهای گاوی 1

بیماریهای گاوی 1...

بیماریهای متابولیکی گاو شیری

بیماریهای متابولیکی گاو شیری...

بیماری های مشترک بین انسان وحیوان

بیماری های مشترک بین...

دانلود کار آموزی پتروشیمی امیر کبیر واحد پلی اتیلن سبک خطی LLDPE..

دانلود کار آموزی...

بیماری آنفلوانزای مرغی

بیماری آنفلوانزای مرغی...

بگذاریم حیوانات زندگی کنند

بگذاریم حیوانات زندگی...

بیولوژی میتوکندری

بیولوژی میتوکندری...

مقاله . پیچیدگی برگ هلو Peach Leaf Curl

مقاله . پیچیدگی برگ هلو Peach Leaf...

بیماری های طیور

بیماری های طیور...

مقاله . پیریت

مقاله . پیریت...

بیماریهای گاوی

بیماریهای گاوی...

مقاله . پیدایش اینترنت

مقاله . پیدایش اینترنت...

مقاله . پژوهش جامعه‌شناختى و روش‌هاى تخصصى آن

مقاله . پژوهش جامعه‌شناختى و...

بیماری ورم پستان و بهداشت پستان دام

بیماری ورم پستان...

مقاله . پیدایش ترک در ساختمان

مقاله . پیدایش ترک...

بولتن آموزشی آنفلو آنزای طیور

بولتن آموزشی آنفلو آنزای طیور...

بوقلمون

بوقلمون...

مقاله . پیامدهای کارآفرینی

مقاله . پیامدهای کارآفرینی...

مقاله . پوکی استخوان

مقاله . پوکی استخوان...

بودجه ریزی عملیاتی

بودجه ریزی عملیاتی...

مقاله . پوشش

مقاله . پوشش...

بهینه سازی فعالیت میکروارگانیسمها در تصفیه فاضلاب 23ص

بهینه سازی فعالیت میکروارگانیسمها...

مقاله . پودر شفیره کرم ابریشم – یک ماده غذایی غیر متداول

مقاله . پودر شفیره...

بهداشت روانی

بهداشت روانی...

مقاله . پودر رنگ

مقاله . پودر رنگ...

مقاله . پنج توانمندی لازم در گستره کار رهبری

مقاله . پنج توانمندی لازم در گستره...

مقاله . پمپ های هیدرولیکی

مقاله . پمپ های هیدرولیکی...

بهداشت روان 30ص

بهداشت روان 30ص...

گزارش کارورزی در محل احداث پارک ناز 14 ص
گزارش کاراموزی ترانسفور ماتور قدرت گازی GIS ایمنی درانتقال 51 ص
گزارش کارآموزی دادگاه عمومی 218 ص
گزارش کارآموزی گزارش کارآموزی شرکت داروسازی ثامن 71 ص
گزارش کارآموزی کامپیوتراداره فن آوری و اطلاعات راه آهن خراسان 16 ص
گزارش کار طراحی مدار چاپی (طرز کار با نرم افزار PROTEL 99 SE) 37 ص
خشک کردن 26ص
گزارش کارآموزی دادگاه عمومی 218 ص
گزارش کاراموزی ترانسفور ماتور قدرت گازی GIS ایمنی درانتقال 51 ص
گزارش کارورزی در محل احداث پارک ناز 14 ص
گزارش کارورزی در محل احداث پارک ناز 14 ص
گزارش کاراموزی ترانسفور ماتور قدرت گازی GIS ایمنی درانتقال 51 ص

کلمات کلیدی :شتاب دهندة الکترونی غذایی اشعه دادن واد غذایی اشعه اشعه دهی واد غذایی دهی واد رتوهای الکترونی اشعه دادن اشعه داده اده غذایی الکترونی بالت داده شده اندازه نبع غذایی الکترون الکترونی استفاده انرژی رآوری تولید ایجاد
  • ۹۶/۰۸/۲۹
  • حسن حسنی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی